Poeta - moderní literární server


Ztracený ostrov část 1.

Autor: Neonak, 1. 2. 2010, Povídky

První část mého díla.První povídka ;)

Byla temná noc,loď Antropolis II se plavila před rouzburácené moře.Loď se mohl mohla chlubit svojí velikostí a vyjímečností,na tuto plavbu dokonalá.Hostů měla na palubě požehnaně,v této hodině noční všichni trávili čas tancováním u baru.Jen 4 muži seděli v podpalubí a hráli karty.

Dobrá nálada vládla jak nahoře,tak dole."Tak chlapy,končím o všechno ste mě obrali."Řekl s úsměvem jeden z můžu a odstoupil od stolu,jmenoval se Rick.Ostatní stále nadšeně hráli dál.Pobledlý chlapík Tonny,dlouhán Mark a Max který si budoval kariéru ve zdravotnictví.
Podpalubí bylo tmavé,všude byly poházeny staré věci a místnost osvětlovala jediná malá lampa.

Minuty ubývaly,po celé lodi panovala skvělá nálada,moře bylo až podezřele klidné.Parta chlapů vylezla z podbalupí a začali se procházet po okraji loďě,hleděli na čisté moře."Měli jsme štěstí když jsme s dostali na tudle loď co?"Řekl Mark a zapálil si cigaretu."Jo no..toudle dobou by sme trčeli někde ve skladu."Zasmál se Rick.

"Myslíš že na ty falešný vstupenky přijdou?"Zeptal jse Mark,hleděl do moře a kouřil přitom cigaretu."Nemůžou,dal jsem si záležet."Usmál se na něj Tonny."Snad máš pravdu,pojďte se podívat k baru."Navrhnul Max.Všichni ostatní přikývl,Mark hodil cigaretu do moře a vyrazili k baru.

K baru vedly prosklené dveře,celou místnost ozařoval obrovský lustr,podlaha byla lemovaná červeným kobercem a podél zdi se táhl veliký bar.Všichni si sedli k pultu."Počkejte kluci,jdu na WC."Řekl Mark a odešel na toalety."Vsadím se že tam zase kouří."Řekl Rick."To máš pravdu,je na tom hrozně závislej."Přikývl Max a obědnal si u barmana drink.

Chlapy se spolu vesele bavily,když se Mark vrátil z toalet."Prosimtě co jsi tam dělal 10 minut?"Zasmál se na něj Tonny."Osobní potřeby."Odpověděl mu s úměvem Mark a obědnal si drink."Spíš osobní kouření."Podotkl Rick,Mark ho ignoroval.

Uběhly 2 hodiny,atmosféra již odumírala a moře téměř stálo."Kluci,mě furt něco nesedí." Řekl asi již po desáté Max."Nepanikař,týdle lodi se nic stát nemůže."Řekl mu s úsměvem Mark a odešel na toalety.Max vstal,vyšel z baru a podíval se na moře."Něco velkého tam plave!a je to hodně velký!"Vyslovil si své obavy nahlas Max.Ulevilo a zároveň mu bylo hůř když to vyslovil."Ne!nesmím se tím zabývat!"Odstrašil své vlastní myšlenky a vyšel zpět k baru.

Dotkl jse kliky dveří,ale neotevřel je,ležel na zemi.Celou lodí Antropolis II procházeli otřesi.Max rychle vtrhl k baru.Všichni hosté vyděšeně pobíhaly po místnosti,ženy vyděšeně ječeli a muži se snažili zachovat klid.Max přiběhl k pultu,všichni ostatní tam stále seděli,Mark okamžitě přiběhl z toalety.

Otřesy se zvyšovaly,dalo se vycítit že něco ze spoda naráží do loďi.Kluci se jenom pevně drželi a vyčkávali co se nastane.Když se náhle všichni vyděšeně zarazili.Nějaké obrovské zvíře se zakouslo do boku loďě,celá se otřásla a začala se topit.To zvíře mělo cca 15-20 metrů.Max upadl na zem a bouchnul se do hlavy.Vše před ním se začalo rozmazávat.Všichni vyděšěně pobíhali a vyskakovaly na záchrané čluny.Maxovy se udělala tma před očima a přestal vnímat děj kolem.